Ring light bäst i test 2023 – Hitta bästa ring light

ringljus

Ring light, även kallad ringlampa eller ringljus, är en relativt ny produkt som blivit mycket populär på sistone. Om du gör live-sändningar eller streamar spel på Twitch är en högkvalitativ ringlampa ett måste. I vår köpguide kan du läsa mer om vad du bör tänka på inför ett köp.

Viktigt att tänka på när man köper en ring light

Utbudet av ringlampor har ökat kraftigt det senaste året på grund av den stora efterfrågan. Det är dock viktigt att vara medveten om att det inte är alla lampor som håller hög kvalitet. För att göra det lättare för dig att välja rätt ring light att vi sammanställt en lista med några saker som du bör kika lite extra på inför ett köp.

Pris på ring lights

Priset är alltid en viktig faktor, men du bör inte göra misstaget att välja den billigaste ringlampan. Många lågprisbutiker har ring lights i sitt sortiment och kvaliteten är ofta låg. Batteritiden, ställningen och framför allt ljusstyrkan är sämre i billigare ring lights. Precis som många andra produkter så får du vad du betalar för. Om du vill en stabil lampa med professionellt ljus så bör du vara beredd att betala för det. Med det sagt så finns det många bra och prisvärda modeller. Det är bara de allra billigaste som bör undvikas.

Kvalité

Kvaliteten är viktig vid köp av teknik. Innan du köper en ringlampa bör du tänka igenom ditt behov. Hur ofta kommer du att använda den och i vilket syfte? Om du endast ska använda lampan vid ett enstaka tillfälle eller för skojs skull spå behöver du inte köpa en dyr, högkvalitativ produkt. Om du däremot planerar att använda den för regelbundna live streams på Twitch eller för att spela in spelrecensioner till din YouTube-kanal kan det vara värt att investera i en lampa av hög kvalitet.

Varumärke

Om du vill ha en light ring av hög kvalitet kan det vara en bra idé att välja en modell från ett pålitligt och väletablerat varumärke, exempelvis Elgato, Kodak, Svive eller Nikabe.

Ljusstyrka & Färgtemperatur

Ljusstyrkan och färgsättningen är mycket viktig för att du ska få det resultat du önskar. Syftet med att använda en light ring är att få bättre ljus, så därför bör du vara extra noga med att välja en modell som uppfyller dina krav. Välj gärna en lampa som ger dig många valmöjligheter både för ljusstyrka och färgtemperatur. En LED ring light är bättre än varianter med lysrör eftersom LED lampor oftast ger ett bättre ljus samtidigt som de är miljövänligare.

Storlek

Det finns ring lights i alla möjliga storlekar. En större lampa är bättre om du vill ha starkare belysning eller om du vill täcka ett större område. Om du vill filma ditt ansikte mer inzoomat räcker det ofta med en mindre variant. En risk med de mindre lamporna är dock att de kan kännas lite instabila ibland.

Användarvänlighet & Justeringsmöjligheter

Om du vill ha en ringlampa med många justeringsmöjligheter bör du välja en modell med ett bra stativ. Det finns många ring light med stativ i vårt bäst i test. Genom att justera stativet kan du få den perfekta höjden på ljuset. Utöver höjning och sänkning av stativet är det också bra att välja en ringlampa som går att vinkla. Det gör att du kan få till den optimala vinkeln för din filmning vilket ger ett professionellt intryck. Det finns också modeller som har ett särskilt fäste för mobilen både på lampan och stativet. Fästet kan ha en så kallad svanhals som gör det möjligt att styra och vinkla mobilen.

Ytterligare funktioner som gör lampan mer användarvänlig är Bluetooth-knapp, uppladdningsbart batteri, USB-uttag för laddning av mobilen, mobilhållare, spegel samt praktiska fodral eller väskor för förvaring.

Vanliga frågor om ring lights

När kan man använda en ring light?

Ring lights används för att ge bättre ljus när du filmar eller fotograferar. Lampan kan exempelvis användas när du live-streamar eller spelar in videos till YouTube, Instagram eller TikTok. Ringen kan även användas för när du tar bilder, exempelvis selfies, och vill ha ett bra ljus. Många gamers använder ringlampor när de live-streamar på Twitch samt för videos relaterade till spel och recensioner.

Är lysrörs- eller LED ring light bäst?

De flesta experter och bäst i test är eniga om att LED ring lights är bäst. Dessutom är det bättre för miljön och blir inte lika varma som lysrör.

Hur använder jag en ring light för att spela in en video eller live-stream?

De flesta ring lights är mycket enkla att använda. Du börjar med att ställa stativet och lampan på en plats där de kan stå stabilt. Det är viktigt att den är tillräckligt nära objektet som ska belysas, exempelvis ditt ansikte. Sätt fast din mobiltelefon eller kamera.i hållaren som oftast medföljer. Sätt på ringlampans ljus och ställ in belysningen tills du är nöjd. Sen är det bara att sätta igång och filma eller fotografera.

Sammanfattning

Med en bra ringlampa får du den perfekta studiobelysningen när du streamar på Twitch, spelar in videos eller fotograferar. Den ökade efterfrågan har gjort att det finns många olika ringlampor på den svenska marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen