black friday singles day

Black friday för Gaming – Stor Guide 2023

Senast uppdaterad: 3 november 2023

Snart är det dags igen för black friday och det är en stor shoppinghelg på många sätt. Som bekant sänker butikerna priserna ganska rejält och det är ett perfekt tillfälle att fynda prylar för gaming och pc. Det finns vissa saker och komponenter som nästan alltid är nedsänkta och där du kan göra riktigt bra fynd. Men vilka gamingprylar är det som egentligen är värda att satsa på?

Black Friday är ett gyllene tillfälle att uppgradera din gaming- och PC-utrustning utan att spräcka budgeten. I denna artikel guidar vi dig genom hur du navigerar bland rabatterna, och vilka produkter som historiskt sett ger mest valuta för pengarna. Från grafikkort till mekaniska tangentbord – få reda på hur du gör de mest kostnadseffektiva valen och tar ditt spelande till nästa nivå. Många e-handlare hintar om som sina erbjudanden några dagar i förväg, så börja hålla utkik redan någon vecka innan.

Vart hittar jag de bästa gamingprylarna på black friday

Annons för Webhallen

E-sporten har vuxit sig stor och allt fler upptäcker nöjet med att spela ett eller flera spel. Om du även har riktigt bra gaming prylar kommer det vara ännu roligare. Black friday är ett perfekt tillfälle att leta efter dina nästa investeringar. Många butiker sänker varorna med upp till 70 % så det går verkligen att göra kap. Eftersom esport är så populärt finns det många butiker som erbjuder gaming-prylar.

Om du vill hitta de allra bästa erbjudandena kan du titta både i stora elektronikvaruhus och webbshoppar som specialiserar sig på just gaming. Det kommer säkerligen finns bra kampanjer hos båda dessa typer av butiker. Ett annat tips är att läsa på olika tech-forum och se vilka erbjudanden andra människor delar med sig av. Vissa större forum samarbetar med olika webbshoppar och delar ut sina egna rabattkoder. Det finns alltså ingen brist på erbjudanden och kampanjer att ta del av. Det viktiga är också att du lär dig sålla bland dessa för att komma underfund med vad som verkligen passar dig bäst. Ett tips är att du väljer ut de komponenter du är mest intresserad av och letar efter kampanjer på dessa. Då är det störst chans att du gör fina klipp och verkligen fyndar det du vill ha.

Hitta en gaming mus på black friday

För att kunna spela många spel på ett optimalt sätt behövs en riktigt bra gaming mus. Därför är det värt att hålla utkik efter på black friday. Musen är en väldigt stor del av spelupplevelsen och det är viktigt att du väljer en som passar dig och dina behov. Tillbehör som mus och headset är minst lika viktiga som en gaming dator i sig. En bra gaming mus är skön att hålla i och reagerar snabbt för att hinna med i spelen.

Komplettera med ett gaming headset på black friday

När du gejmar kommunicerar du normalt med andra i ditt team. Därför är det viktigt att du också har ett bra gaming headset. De flesta av dagens modeller har både hörlurar och mikrofon i samma headset. Det är viktigt att det sitter skönt på ditt huvud, även när du spelar under flera timmar i sträck. Dessutom behöver det vara bra ljudkvalitet så att du hör de andra och vice versa. Om du har tur hittar du både en gaming mus och ett head set på black friday.

Gå på jakt efter en gaming dator på black friday

Är det någon gång du ska köpa en ny gamingdator så är det på black friday. Många väljer att bygga ihop sin egen dator från grunden men du kan även köpa en färdig gaming pc. Det råder alltid en intensiv debatt om vilken som egentligen är den bästa speldatorn. Här måste du först komma fram till dina personliga önskemål och basera ditt val på detta. Om du är en seriös spelare lönar det sig ofta att satsa på en lite kraftigare dator som uppfyller alla dina krav och förväntningar.

Glöm inte att leta efter en skön gamingstol

Att ha en skön gaming stol är otroligt viktigt när du ska spela. Många spelar upp till 12 timmar i sträck och då måste du ha en stol där du sitter bekvämt och som är skonsam mot ryggen. De kostar lite mer än vanliga kontorsstolar men kommer att vara värda sitt pris i längden. Om du inte sitter bekvämt kommer du inte kunna prestera så bra som du önskar. Du kommer verkligen göra dig själv en tjänst om du satsar på att hitta en bra gamingstol på black friday.

Perfekt dag att hitta en gaming skärm

Ytterligare en sak vi vill tipsa om på black friday är en gaming skärm. Återigen är det en stor del av spelupplevelsen. En bra gaming skärm har hög upplösning och även inbyggda högtalare. Om du hittar en riktigt bra skärm kommer du förmodligen inte att släppa den i första taget. Många väljer också att ha två eller flera skärmar bredvid varandra för att få ut mer av sin spelupplevelse. Du kan alltså både titta på en gaming pc på black friday och en skärm.

Passa på att fynda komponenter och keyboard

Ett sista tips vi vill dela med oss av är olika datorkomponenter och keyboards. Med datorkomponenter räknas alltså allt som processorer, moderkort, grafikkort och så vidare. Men var ute i god tid med tanke på att det just nu är brist på många delar. Du kan även passa på att fynda ett gaming keyboard. De flesta gamers satsar på ett mekaniskt sådant eftersom det reagerar snabbare. Dessutom är dessa nästan alltid upplysta vilket är ett plus. Eftersom mekaniska tangentbord normalt är dyrare än vanliga bör du passa på under Black Friday!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen