vr för iphone

VR glasögon för iPhone

Senast uppdaterad: 30 oktober 2023

Det bästa och framförallt billigaste sättet att börja med VR, eller Virtual Reality, är att skaffa VR glasögon för mobilen. Vår guide är till för att hjälpa dig göra ett bra och informativt köp. Du kommer att kunna uppleva spel, filer samt appar i 360 grader och med de fristående VR-glasögonen behöver du bara en iPhone för att komma igång.

VR är en uppkommande marknad med fler och fler aktörer. Det finns i dag en hel del produkter att välja mellan på marknaden och vi kommer med vår guide hjälpa dig att hitta de bästa VR glasögon för iPhone. För dig som är nyfiken och vill prova på virtual reality är VR glasögon för mobilen det absolut enklaste och prisvänligaste alternativet. Det är ett utmärkt sätt att prova på VR innan du bestämmer dig för att investera i dyrare och mer avancerade VR glasögon för PC eller konsoler. En annan fördel är att VR glasögon för mobilen väldigt enkla att installera i jämförelse med VR för TV eller konsoler.

Viktigt att tänka på när man köper VR-glasögon till iPhone

Annons för Mackablar.se

När VR-glasögon blev populära under 2016 kom en hel del billiga produkter ut på marknaden för att få folk att prova VR med mobilen. De flesta var dock väldigt enkla och kan inte riktigt jämföras med dagens betydligt bättre och många gånger mer avancerade VR glasögon.

Det är väldigt viktigt att de VR glasögon du väljer att köpa passar skärmstorleken på din mobil. Mobilen behöver dels sitta fast ordentligt i ditt headset och dels får det inte komma in ljus mellan din smartphone och glasögonen.

För att VR-glasögon ska kunna fungera bra med iPhone behöver linserna (optiken) vara av mycket god kvalité. Det är också en stor fördel om ditt VR-headset sitter skönt på huvudet. Du kommer märka ganska snabbt om dina VR-glasögon är obekväma och det kommer att dra ner ordentligt på din upplevelse. Det är rekommenderat att först prova de VR-glasögon du är intresserad av innan köp. Om de känns obekväma efter endast fem till tio minuter kan du vara säker på att de kommer att vara betydligt mer obekväma efter ett par timmar.

Användarvänlighet är väldigt viktigt vid val av VR-glasögon. Om de känns komplicerade att använda och justera kommer de antagligen att hamna i en byrålåda och samla damm istället.

De bästa VR glasögon för iPhone i vår guide är alla enkla att komma igång med. Det enda du behöver göra är att placera din mobil i VR-glasögonen och köra igång. Däremot kan batteritiden ta slut snabbt i VR plus att mobilen kan överhettas om du använder ditt VR-headset under för många timmar. Använd dina VR-glasögon under några timmar för att sedan ge både dig själv och mobilen vila.

Pris på VR-glasögon för smartphones

VR-glasögon har ökat rejält i popularitet, dels på grund av att det finns ett betydligt större användningsområde idag än tidigare och dels på grund av att kvaliteten på VR-glasögon gått upp rejält. Priserna skiljer ganska mycket och det är viktigt att tänka igenom hur mycket tid du kommer att spendera med dina VR-glasögon innan du lägger ut flera tusen kronor.

Kvalitet

De olika VR-glasögonen använder skärmar som tar bilderna närmare dina ögon för att bjuda på en ”omslutande” upplevelse när du tittar på filmer eller spelar spel. Olika prisklasser erbjuder alla VR men med mer eller mindre finesser och funktioner. VR-glasögon för PC eller spelkonsol är betydligt dyrare och för den som vill känna på att exempelvis spela med VR är det klokt att först köpa VR-glasögon för mobilen. Det är viktigt att din smartphones storlek passar de VR-glasögon som du funderar på att köpa. Ett bra tips är att verkligen tänka över vilka VR-glasögon som passar dina behov och som erbjuder den upplevelse som du är ute efter. För att du ska kunna skaffa bästa VR glasögon för iPhone, i din prisklass, är det bra att först läsa igenom vår guide för kunna göra bästa köp.

Vad är skillnaden mellan AR och VR?

AR eller Augmented Reality (också känd som Mixed Reality) betyder på svenska förstärkt verklighet. Denna teknik är helt annorlunda från VR och i AR placeras grafik och digital information över den verkliga världen via exempelvis en skärm på mobilen eller specialglasögon. Man kan säga att VR ersätter den verkliga världen med en annan verklighet medan den verkliga världen kvarstår i AR. AR tillför dock mer till verkligheten genom att addera virtuella objekt.

Sammanfattning

Att hitta ett par bra och funktionella VR-glasögon idag kan vara svårt. Syftet med denna köpguide är att hjälpa dig hitta de bästa VR glasögon för iPhone som kan ge dig den upplevelse du är ute efter enligt din budget.

Rulla till toppen