meta quest 2 vs. meta quest 3

Meta Quest 2 Vs Meta Quest 3 – Vad är skillnaden?

Senast uppdaterad: 21 november 2023

Under de senaste åren har Meta Quest 2 har etablerat sig som en pålitlig spelare inom VR, men nu erbjuder den nyligen lanserade Meta Quest 3 spännande nya uppgraderingar. Låt oss kika på vad dessa är och hur de påverkar din VR-upplevelse.

Meta Quest-serien

Meta Quest, tidigare känd som Oculus, har revolutionerat VR-tekniken. Från dess första introduktion har serien ständigt förbättrats, vilket erbjuder användare en alltmer omslutande och realistisk upplevelse.

Meta Quest 2: Översikt och specifikationer

Meta Quest 2, lanserad i oktober 2020, erbjöd en betydande uppgradering från dess föregångare. Med en snabbare processor, förbättrad grafik och en lättare design, blev det snabbt en favorit bland VR-entusiaster.

Meta Quest 3: Vad är nytt?

Meta Quest 3 lanserades den 10 oktober 2023 som efterföljare till Quest 2. Den har en mer slimmad form och uppgraderad hårdvara med bland annat förbättrade linser och ytterligare sensorer för mixed reality. Med en ”per-öga upplösning” på 2064×2208, Snapdragon XR2 Gen 2-chip, och nya ”Touch Plus”-kontroller, lovar Quest 3 en kraftfullare och mer omslutande VR-upplevelse än föregångaren.

Jämförelse: Meta Quest 2 mot Meta Quest 3

Den största skillnaden mellan de två modellerna ligger i deras hårdvara. Meta Quest 3:s högre upplösning och kraftfullare chip innebär förbättrad grafik och prestanda. Något de också introducerar är ett förbättrat AR passthrough-läge, samt att Quest 3 är bakåtkompatibel med all Quest 2-programvara.

SpecifikationMeta Quest 2Meta Quest 3
UtgivningsdatumOktober 202010 Oktober, 2023
ProcessorQualcomm Snapdragon XR2Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2
Minne6 GB8 GB
LagringVarierande (upp till 256 GB)128 GB, 512 GB
Display1832 x 1920 pixlar per öga2064 x 2208 pixlar per öga
GrafikIntegreradAdreno 740, upp till 1.74 TFLOPS
KontrollenheterOculus TouchTouch Plus
AnslutningarWi-Fi, BluetoothWi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Batteritid2-3 timmarDrygt 2 timmar
Vikt500 g515 g
KompatibilitetN/ABakåtkompatibel med Quest 2-program
Särskilda egenskaperUppgraderade sensorer, Bättre AR passthrough, Mixed Reality support

Användningsområden och målgrupp

Meta Quest 2 passar utmärkt för spelare och VR-nybörjare, medan Meta Quest 3 kan rikta sig mer mot VR-entusiaster och professionella användare som söker den senaste tekniken.

Värde för Pengarna

Att överväga priset är avgörande. Meta Quest 2 erbjuder ett fantastiskt värde, medan Meta Quest 3, även om dyrare, erbjuder häftiga funktioner som kan motivera det högre priset.

Vad väljer du – Meta Quest 2 eller Meta Quest 3?

Meta Quest 3 representerar nästa steg i VR-teknikens utveckling, med betydande uppgraderingar jämfört med Quest 2. Även om Quest 2 fortfarande erbjuder stor värde, kan Quest 3 vara det bättre valet för de som söker den senaste tekniken och en mer förfinad VR-upplevelse.

Rulla till toppen